great expectations.

great expectations.

2019. február 20., szerda

szerencsére még megy a mosógép, úgyhogy a kemény egy órányi időeltolódás mellett van egyéb ürügyem is, amiért hajnalban a gép előtt ülök, miközben mindjárt be kell menni a kórházba.
életemben talán először kívül vannak a végletek, nem én generálok a külső realitásoktól független, irányíthatatlan hullámokat. porto csodálatos, és még csodálatosabb együtt utazni többen. az együtt-evések (tőkehal, lepényhal, valamilyenhal, polip, tintahal, tőkehal, pastel de nata, polip, padrón, rákocska, pastel de nata, francesinha, pastel de nata), az együtt-ivások (douro-völgyi vörösek és vinho verde), a hatalmas röhögések egymáson-magunkon. az óceán, aminél gyönyörűbb és intenzívebb dolog nincs a világon. az érzés, ami az óceán mellett bennem van. de a legfantasztikusabb mégiscsak az hogy j. és b. tökre egymásra találtak, és szerették egymást, és hogy irtó klassz ivótársak evőtársak útitársak vagyunk így együtt. 
nemrég landolt a gép, és lélekben én még az azulejo-s házak között sétálok, és valamelyikünk uszkve három percenként felsikkant, hogy jajdecukiii. holnap pedig a temetés, j. temetése, és muszáj egyáltalán elkezdenem leírni ezt a mondatot, hogy j.-nak temetése lesz. hogyan fogjak hozzá elhinni ezt, még mindig nem tudom. 
és még mindig haragszom is, de van bennem valami újféle, kicsit még furcsa egyensúly (talán inkább hit?), és a még furcsább magabiztosság, hogy minden úgy van rendben, ahogy van.

6 megjegyzés:

  1. Amióta elárasztottad az instát portugáliás képekkel, én is menni akarok! Eléggé. Nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem csodálom (az elárasztásért bocsi, ilyenkor meglehetősen kibírhatatlan vagyok), és menj is, imádni fogod!

      Törlés
  2. Én is azonnal utaznék a képeid láttán. 😃 Mondjuk amilyen csodálatos volt Dél-Portugália, mindenképp látni szeretném Lisszabont és Portót is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. húúú, én meg Dél-Portugáliát! az egész ország egy csoda!

      Törlés